Νόστιμο και απλό παραδοσιακό πιάτο της Πυλίας (Κορώνη-Μεθώνη-Πύλος) που συνηθίζεται αυτή την εποχή. Ταιριάζει με κόκκινο αγιοργείτικο κρασί.
Απαιτούμενος χρόνος παρασκευής: 70 λεπτά
Υλικά: 500 γρ. χταπόδι ξερό, 1 πακέτο σπαγγέτι, 1 φρέσκια τομάτα, 1 μεγάλο κρεμμύδι, ¼ φλιτζάνα ελαιόλαδο, 1/4 φλιτζάνι ούζο, κανέλλα,αλάτι, πιπέρι (μαύρο-κόκκινο) :::
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Σε δύο-τρία λεπτά ρίχνουμε το χταπόδι (που το έχουμε μουσκέψει, για να μαλακώσει, από το προηγούμενο βράδυ) και το σβήνουμε με ένα ποτηράκι ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την τομάτα, αλάτι, πιπέρι και μισή κουταλιά κανέλλα. Μετά την πρώτη βράση συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για μία ώρα.
Προσθέτουμε το σπαγγέτι με όσο ζεστό νερό χρειάζεται (περίπου έως τη μέση της κατσαρόλας) και αφήνουμε να βράσουν για ένα 10λεπτο.
Το πιάτο είναι έτοιμο και ακόμη νοστιμότερο όταν τα ζυμαρικά απορροφήσουν τη σάλτσα καθώς θα κρυώνει μέσα στην κατσαρόλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου